Historien om laminat

Historien om laminat

På midten av 1970-tallet opplevde Perstorp Corporation i Sør-Sverige en drastisk nedgang i salget av sitt kjente høytrykkslaminat. For å gjøre noe med dette satte selskapet ned en komité i 1977 for å tenke ut andre mulige bruksområder for sitt en gang så dominerende produkt. Idédugnadsteamet ble kalt “Idé-77”, og de samlet inn over hundre ideer om alt fra bowlingbaner til ishockeyvantplater, venteskur på bussholdeplasser til kornsiloer.

Idé nr. 23
Idé nr. 23 på komiteens liste var skrevet ned som “Perkett – laminatgolv”. Det var et av de få forslagene som inkluderte et potensielt handelsnavn. Etter flere undersøkelser og tester fikk idé nr. 23 omsider grønt lys, og høsten 1979 ble det aller første Perstorp-laminatgulvet, Perstorp Golv GL80, satt i produksjon.

En ny kategori blir til
Perstorps innovasjon satte startskuddet for en helt ny gulvkategori. Et enkelt forslag i motgangstid fikk feste og utviklet seg over tid fra å være et lite, supplementært produkt til å bli en hel avdeling, og etter hvert til et eget selskap med navnet Perstorp Flooring AB, i dag kjent som Pergo.