NB
Logg ut | Opprett en konto | Logg inn Profesjonelle Hjemmeside

Hva er tregulv? Levende materiale som gir en trivelig følelse

Tregulv – eller parkett som det også heter – er alltid populært. Ikke så rart ettersom det er et gulvmateriale som gir en lun, trivelig følelse. Tregulvet ligger dessuten vakkert år etter år og holder alltid stilen.

Man skulle tro at et bord bare er en planke. Treet er jo felt, bordet saget til og alt er fryd og gammen. Men helt så enkelt er det ikke. Tre påvirkes nemlig av fukt – når det er tørt krymper det og når det er fuktig begynner det å svelle. Det gjør at et tregulv kan bevege på seg.

Tregulv i tre sjikt

Det finnes naturligvis en enkel og elegant løsning på dette problemet. Ved å bygge opp tregulv i tre sjikt, hvor hvert sjikt legges slik at fibrene går i forskjellige retninger, reduserer du faren betydelig for at materialet sveller. Da slipper du store sprekker som både mat og smuss lett faller ned i.

Hvis du har hatt et tregulv før vet du sikkert også at det kan vara vanskelig å holde det rent og unngå riper. Tre er mykt og trekker til seg væske – selv de harde treslagene kan ha vanskelig for å stå imot høye hæler og fargerike drinker. Naturligvis finnes det en løsning også for dette.

Tregulv som overlever livet

Ved å velge et tregulv som er riktig behandlet får du et gulv som står imot alle hverdagens påkjenninger. Hvis gulvet hadde kunnet snakke hadde vi nok fått høre både det ene og det andre om hvor ille vi behandler dem. Derfor legger Pergo sju lag med UV-herdet vannbasert lakk eller olje av høy kvalitet på våre tregulv. Det skal både beskytte og gjøre rengjøringen lettere. Hvis ulykken likevel er ute og du får et merke som ikke lar seg vaske vekk, kan tregulvet slipes opptil to–tre ganger. Hvis ikke de små ulykkemerkene bare bidrar til den vakre patinaen da.

Oppdag våre tregulv

 1. Beskyttende overflatebehandling
  Sju lag med UV-herdet vannbasert lakk eller olje av høy kvalitet som gir maksimal beskyttelse og gjør rengjøringen lettere
 2. Slitesjikt
  Et nøye utvalgt tresjikt (2,5 eller minst 3,2 mm) som kan slipes 2 – 3 ganger
 3. Avansert rammeverk
  Rammeverket absorberer støt og påkjenninger som gulvet utsettes for, og garanterer at det alltid holder seg stabilt
 4. Balansert bakside
  Det underste sjiktet er laget av økologisk sertifisert tre og bidrar til å gi hvert bord en perfekt balanse