NB
Logg ut | Opprett en konto | Logg inn Profesjonelle Hjemmeside

Massive heltregulv eller parkettgulv

Massive heltregulv er gulv bestående av hele, uavbrutte gulvbord, i motsetning til parkettgulv hvor hvert enkelt gulvbord består av flere trelag som festes sammen til et bord. Massive heltregulv blir ofte omtalt som det originale tregulvet og mange velger dette gulvet for å oppnå en rustikk og levende atmosfære med en historisk touch. Parkettgulv av tre kan også gi et naturlig inntrykk som ikke skiller seg nevneverdig fra det massive heltregulvet, mye takket være dagens moderne byggteknologi og innovative overflatebehandlinger.

Montering av tregulv

Man kan montere massive heltregulv på en eksisterende gulvflate, og gulvleggingen krever vanligvis både lim, fuktsperre og ekspansjonsfuge. Et massivt heltregulv er en gulvtype som beveger seg alt etter endringer i temperatur og luftfuktighet. Sjarmerende mener enkelte. Upraktisk tenker andre. Parkettgulv fra Pergo er enklere og raskere å montere enn tradisjonelle, massive heltregulv. De tre trelagene i gulvbordene løper i motsatt retning, en oppfinnelse som reduserer risikoen for at gulvet beveger seg som følge av endringer i temperatur og luftfuktighet. Parkettgulv ligger støtt på plass under alle omstendigheter og kan tas i bruk umiddelbart. Gulvleggingen kan enten utføres av profesjonelle gulvleggere eller hendige privatpersoner.

To gulv med lang levetid

Massive heltregulv av høy kvalitet kan holde i flere generasjoner. En svimlende og lokkende tanke. Med det er ikke bare denne typen tregulv som har en slitestyrke utenom det vanlige. Pergo parkettgulv vil være i stand til å tåle like mye hverdagsslitasje som et massivt heltregulv. Hvis du velger et parkettgulv har du også stor valgfrihet når det gjelder gulvets utseende. Hos Pergo kan du velge mellom mange moderne overflatebehandlinger som gir parketten et større trepreg. Vi bruker også banebrytende strukturteknikker, som dypbørsting hvor treets årringer fremheves, samt tilfeldige sagsnitt som gir et større håndverkspreg og som forsterker gulvplankenes karakter.