NB
Logg ut | Opprett en konto | Logg inn Profesjonelle Hjemmeside

Kan jeg legge gulvvarme under tregulv?

Tregulv er det mest populære gulvvalget i Sverige. I dag er alternativene for de forskjellige parkettgulv som godt som uendelig. Det finnes et tregulv for alle. Og hva kan vel være herligere enn et vakkert tregulv som varmes opp av behagelig gulvvarme.

Tregulvenes tre hovedtyper

Det finnes finergulv, parkettgulv og massive tregulv. Alle tregulv beveger seg mer eller mindre. De sveller når det er fuktig og trekker seg sammen når det er tørt. Hvis du har lagt et massivt tregulv kan du med litt uflaks få store glipper mellom bordene. Parkettgulv som er bygget opp av tre lag tre hvor trefibrene ligger i forskjellige retninger, påvirkes ikke alle i samme grad av tørr respektive fuktig luft som et massivt tregulv.

Gulvvarme er et energibevisst valg

Gulvvarme gir bekvem oppvarming uten varmeovner – en drøm for interiørdesigneren og arkitekten. Dessuten kan du stille temperaturen lavere og likevel få en behagelig innetemperatur. Men forskjellige gulvmaterialer leder varmen forskjellig. Mange av oss foretrekker et vakkert tregulv. Og akkurat som alle andre gulvmaterialer blir tregulv kalde om vinteren og tvinger på oss morgentøflene – hvis vi ikke har gulvvarme.

Massivt tregulv leder varmen dårligere

Gulvvarme fungerer på den måten at det varmer opp undersiden av gulvet. Deretter ledes varmen gjennom materialet og varmer til slutt føttene våre og resten av rommet. Men dette fungerer ikke så bra med massive tregulv. Disse gulvene er ikke tynne nok, og det gjør at det blir for vanskelig for varmen å trenge igjennom. Øker du effekten på gulvvarmen kan det skade mer enn det gjør nytte. Det er derfor ingen god idé å kombinere gulvvarme med tykke tregulv.

Kan jeg legge tregulv på gulvvarme?

Absolutt! Parkett er, i motsetning til massive tregulv, tynne nok til å kunne lede varmen videre ut i huset. Ved å velge parkett kan du få det beste fra to verdener: et vakkert tregulv og et varmt hus uten varmeovner. Parkett – eller engineered parquet – er dessuten mer stabilt og derfor mindre følsomt for krymping og utvidelse.

Oppdag våre tregulv

Pergo Quickheat

Pergo quickheat er den enkle og smarte måten å nyte gulvvarme på. Ingen støping, minimalt med plunder – du slipper til og med å bruke elektriker. Bare rull ut quickheatmattene med sine innebygde varmeslynger og klikk dem fast i hverandre. 

Installere termostaten og jordfeilbryteren på veggen og koble det til strømuttaket. Ja, så enkelt er det.