NB
Logg ut | Opprett en konto | Logg inn Profesjonelle Hjemmeside

Spørsmål og svar tregulv

INSTALLASJON

> Kan jeg legge et Pergo parkettgulv i sommerhuset som ikke har oppvarming?

Store variasjoner i fuktighet og temperatur vil påvirke et naturprodukt som Pergos tregulv. Du vil se større variasjoner i sammentrekning og utvidelse hvis temperaturen og fuktigheten innendørs går utenfor normale romforhold (15–20 °C med relativ fuktighet på 30–60 %). Dette kan resultere i sprekkdannelser mellom elementer, bord som skåler seg, osv.

 

> Kan jeg legge Pergos parkettgulv i kjelleren?

Ja, det kan du. Forviss deg om at undergulvet er jevnt og tørt nok. Følg de mer detaljerte retningslinjene på siden Leggeinstruksjoner, eller på arket som følger med hver tredje pakke med Pergo-gulv. Du må alltid legge en fuktsperre og et underlag av god kvalitet. Vi anbefaler å bruke et av Pergos kombinasjonsunderlag, som kombinerer fuktsperre med ønskede egenskaper for trinnlydsdemping og gåkomfort. Les mer om Pergos underlag …

 

> Kan jeg legge Pergos parkettgulv over et eksisterende gulv?

Ja, du kan legget det over et eksisterende solid, selvbærende undergulv. Hvis gulvet er teppebelagt, må du først fjerne teppet og underlaget.

 

> Kan jeg legge Pergos parkettgulv på et gulv med gulvvarme?

Ja, men sørg for å følge de spesifikke instruksjonene på siden Leggeinstruksjoner når du skal legge på gulv med gulvvarme. Disse finner du også på arket som ligger i hver tredje pakke med Pergo-gulv. Les mer

 

> I hvilken retning bør jeg legge mitt Pergo parkettgulv?

Det er ikke noe riktig eller galt her, men to “gyldne regler” er å legge gulvet parallelt med rommets innkommende lys og/eller parallelt med den lengste veggen.

 

> Legge tregulv – hvilke verktøy trenger jeg?

Når du skal legge ditt nye tregulv, trenger du verken være profesjonell gulvlegger eller eie et helt arsenal med verktøy. Les mer
VEDLIKEHOLD

> Hvor mange ganger kan jeg slipe Pergos parkettgulv?

Ved behov skal du kunne slipe Pergos tregulv 2–3 ganger, alt etter hvilken kvalitet du har lagt. En generell regel er at du kan slipe én gang for hver mm tykkelse i toppsjiktet, men dette kommer an på slipemetoden. Vær klar over at den opprinnelige overflatebehandlingen vil forsvinne når du sliper gulvet.

 

> Hvordan bør jeg rengjøre det nye parkettgulvet den første gangen?

Gå over gulvet med en myk kost for å fjerne rusk. Støvsug hele gulvet med et støvsugerhode med myke kanter, og rengjør deretter gulvet med lunkent vann med en eller to “korker” med Pergo universalrengjøringsmiddel. Avhengig av situasjon kan det hende du må rengjøre overflaten mer enn én gang. Du må aldri rengjøre tregulvet med for mye vann eller la det ligge igjen vann på overflaten.

 

> Hvordan bør jeg rengjøre Pergos parkettgulv?

Den daglige rengjøringen bør gjøres med en støvsuger med et støvsugerhode med myke kanter og/eller en fuktig Pergo mikrofibermopp. Bruk Pergos universalrengjøringsmiddel, men bruk ikke for mye. Én “kork” i en bøtte med lunkent vann er vanligvis nok. Bruk aldri naturlige såper da disse vil etterlate en film på overflaten som vil samle opp støv og skitt.

Oljede tregulv må vedlikeholdes med jevne mellomrom for at de skal ta seg best ut. Hvis du rengjør gulvet ukentlig med Pergos rengjøringsprodukter, bør du bruke Vedlikeholdsolje – regulær bruk én gang i måneden. I tillegg til vanlig vedlikehold anbefales det at du behandler tregulvet med Dyptvirkende vedlikeholds- og reparasjonsolje én gang i året eller ved behov.


 

REPARASJON

> Hvordan reparerer man et Pergo parkettgulv?

Mindre skader kan repareres med Pergos reparasjonssett. Dette inneholder spesialutviklet voks i sju ulike farger, som gjør det mulig å lage akkurat den fargenyansen som passer til ditt gulv. En fargetilpasset pasta er også tilgjengelig.

Større skader kan repareres ved å skifte ut et eller flere bord, også midt på gulvet. Dette er enkelt for en gulvlegger å gjøre takket være klikksystemet PerfectFold 3.0.

 

BLANDET

> Kan jeg ha et Pergo tregulv når jeg har kjæledyr?

Ja, lakken og oljen vi bruker, gir god beskyttelse. Vær imidlertid klar over at treet og beskyttelseslaget gir et mer naturlig inntrykk, men er ikke like ripebestandig som laminatgulv. Derfor vil det lettere oppstå hakk og riper.

 

> Hvordan vil mitt Pergo parkettgulv endre seg over tid?

Alle treslag påvirkes av regelmessig sollys og kunstig lys over tid. Så hvis en del av gulvet for eksempel ligger under et teppe, må man regne med at dette arealet får en annen farge enn resten av gulvet. Tre er dessuten et naturlig material som påvirkes av daglig bruk. Små hakk, sprekker, osv. vil gi gulvet et naturlig og vakkert inntrykk av et levende produkt. Vurder å flytte møbler og tepper litt omkring nå og da.

 

> Bør jeg velge et oljet eller lakkert gulv?

Dette går mer på personlig smak, men en lakkert overflate gir bedre beskyttelse mot skitt, riper, osv. En oljet overflate gir et mykt og naturlig inntrykk, mens en lakkert overflate er hardere og mer bestandig.

Våre lakkerte gulv har 7 beskyttende lag, noe som gjør dem svært bestandige overfor riper og slitasje sammenlignet med andre lakkerte tregulv. Lakken gjør også gulvet skittavvisende, lett å rengjøre og bestandig mot vann så vel som rengjøringsmidler. Velg mellom sateng eller matt finish.

Olje fremhever treets karakter og gir det et ekstra matt utseende. Med olje får du en overflate som vil eldes med stil.


> Massive heltregulv eller parkettgulv

Massive heltregulv er gulv bestående av hele, uavbrutte gulvbord, i motsetning til parkettgulv hvor hvert enkelt gulvbord består av flere trelag som festes sammen til et bord. Les mer.

> Hva er den maksimale gulvlengden jeg kan legge uten å bruke ekspansjonsskjøt?

Anbefalingen er maks. 12 m lengde og 8 m bredde i rom med normale romforhold.

 

> Hva er tregulv?

Tregulv – eller parkett som det også heter – er alltid populært. Ikke så rart ettersom det er et gulvmateriale som gir en lun, trivelig følelse. Tregulvet ligger dessuten vakkert år etter år og holder alltid stilen. Les mer.

> Hvilket underlag trenger jeg når jeg skal legge et Pergo parkettgulv?

Du må som et minimum bruke Pergo underlagsfoam. Hvis undergulvet er betong, må du også legge en fuktsperre. Under Tilbehør vil du finne et stort utvalg Pergo kvalitetsunderlag som vil hjelpe deg å oppnå de ønskede egenskapene og oppfylle alle garantikrav. Se alle Pergo-underlagene …