NB
Logg ut | Opprett en konto | Logg inn Profesjonelle Hjemmeside

Spørsmål og svar laminatgulv

INSTALLASJON

> Før du starter

Når du skal legge laminatgulv, er en god start halve jobben. Så forbered deg godt. Les mer.

> Hvor mye gulv trenger jeg til rommet?

Når du skal legge et nytt gulv, er det noen ting du må tenke på før du drar til butikken. Som for eksempel å måle hvor stort flate gulvet skal legges på, og dermed hvor mange kvadratmeter gulv du skal kjøpe. Les mer

> Finnes det noen veiledning som beskriver hvordan jeg kan legge det siste bordet ved dørkarmen?

Se illustrasjonene i instruksjonene som leveres med gulvet, eller last ned leggeinstruksjonene fra dette webområdet.

 

> Kan jeg legge et Pergo laminatgulv selv?

Det limfrie klikksystemet gjør det svært enkelt å legge Pergos originale laminatgulv selv. Det patenterte klikksystemet, PerfectFold™ 3.0, gir deg tre enkle leggemetoder som gjør det enda raskere og enklere å legge gulvet. Hvis du ønsker mer detaljert informasjon, kan du se våre leggeinstruksjoner.


> Kan jeg legge Pergo laminatgulv direkte på polystyren?

Ja, hvis polystyrenet har en trykkstyrke på minst 250 kPa. Hvis du bruker polystyren med en trykkstyrke på 200 kPa, må du først legge et bord på toppen for å fordele trykket.

> Kan jeg legge et Pergo laminatgulv på et kjøkken med øy eller tunge benkeplater i stein?

Kjøkkenøyer og tunge benkeplater i stein gjør at gulvet ikke kan bevege seg fritt når det krymper og utvider seg. Du bør derfor alltid skjære ut rundt benene på øya eller benken slik at gulvet ikke kommer borti når det utvider seg. Dette gjør det også lettere å fjerne eller skifte ut gulvet hvis du skulle ønske det.

> Kan jeg legge Pergo laminatgulv på gulv med gulvvarme?

Ja, men gulvets overflatetemperatur må ikke overstige 27 °C. Legg alltid en PE-film mellom Pergo-gulvet og underlaget.

> Hvordan legger jeg PerfectFold™ 3.0?

Du finner all informasjonen du trenger på Legge med PerfectFold 3.0.

> Hvordan legger jeg et Pergo laminatgulv i en trapp?

Du må lime Pergo-gulvet når du skal legge det i en trapp. Bruk et sterkt lim fra en tube, f.eks. PL 400 eller PL 600. Trelim holder ikke. Som trappenese bruker du 5-i-1-listen samt aluminiumsbasen for trappenese. Et godt sluttresultat krever gode verktøy og mye tålmodighet.

> Hvor stort område kan jeg legge uten ekspansjonsprofil i rommet?

Hovedregelen er maks. 13 x 13 meter. Gulvet kan krympe og utvide seg opptil 1 mm per meter av den totale gulvlengden, alt etter fuktighet. Derfor bør gulvet legges med tilstrekkelig ekspansjonsplass i døråpninger, ulike romvinkler, osv.

> Legge laminatgulv – hvilke verktøy trenger jeg?

Når du skal legge ditt nye laminatgulv, trenger du verken være profesjonell gulvlegger eller eie et helt arsenal med verktøy. Les mer.

> Hvor kan jeg legge Pergos laminatgulv?

Du kan legge Pergos laminatgulv så og si overalt i hjemmet ditt, med unntak av baderom og rom med gulvavløp. Det kan også fint legges i trapper og i rom med gulvvarme, forutsatt at du følger bestemte instruksjoner.


> Hvor i rommet bør jeg begynne å legge gulvet?

Begynn på riktig måte for å gjøre det så lett som mulig å legge laminatgulvet. Dette vil spare både tid og materialer på sikt. Les mer

> Hvor bør jeg ikke legge Pergos laminatgulv?

Du bør aldri legge Pergos laminatgulv i baderom eller andre våtrom med gulvavløp. Du bør heller ikke legge Pergos laminatgulv direkte på gulvbjelker, da det krever et stivt og stabilt undergulv.

> Hvordan sage laminatgulv?

Laminatgulv leveres dessverre aldri i rommets størrelse. Så noe saging må påregnes. Men mist ikke motet. Det er utrolig enkelt. Disse tre måtene er de vanligste når du skal kappe bordene. Les mer.

> Legge laminatgulv i et rom med buet vegg

Ikke alle vegger gir en fin, rett flate å legge gulvet mot. Men det er nesten like lett å jobbe med en buet vegg. Les mer

> Hvordan legge gulv rundt runde former

Å legge laminatgulv rundt runde former, for eksempel en søyle, kan virke umulig, men det er faktisk ganske lett hvis du bare vet hvordan du gjør det. Les mer.

> Hvordan legge gulv med skråvegger

Skråvegger kan være en utfordring når du skal legge laminatgulvet. Disse enkle tipsene vil gjøre jobben lettere. Les mer.

> Hvordan legge underlaget?

Et godt underlag er en viktig detalj som ikke må undervurderes. Det absorberer lyd, stopper damp nedenfra og tar opp små ujevnheter. Les mer.

> Hvordan sette på sokkellister eller gulvlister

Når du har lagt laminatgulvet, er det tid for å fullføre jobben skikkelig. Med gulvlister får du et attraktivt resultat, i tillegg til at de skjuler mindre ujevnheter mellom gulvkanten og veggen. Les mer.

> Gjøre kantene på laminatgulvet vanntette

Sensation laminatgulv er vannbestandige, men hvis du vil at hele rommet skal være vanntett, må du tette kantene også. Les mer.

> Hvordan takle radiatorrør?

Vær ikke redd for å legge et nytt gulv bare fordi du har radiatorrør som går ned i gulvet. Det er lettere enn du tror å gjøre en god jobb. Les mer.

VEDLIKEHOLD

> Kan jeg damprengjøre gulvet?

Når det gjelder tre, laminat og til og med vinylgulv, er det enkle svaret på dette nei. Hvis du imidlertid graver dypere, sier vår tekniske avdeling at det ikke finnes noe enkelt svar for laminat- eller vinylgulv. Les mer

 

> Hvordan kan jeg fjerne synlige fotavtrykk?

Tørk av noen ganger med en fuktig Pergo-mopp og Pergos universalrengjøringsmiddel.

> Hvordan rengjør jeg mitt Pergo laminatgulv?

Overflatesjiktet på Pergo-gulvet er hardt og kompakt, slik at skitt og smuss ikke fester seg så lett. Det er vanligvis nok å bare støvsuge eller gå over gulvet med en Pergo-mopp. Bruk en fuktet Pergo-klut og et mildt rengjøringsmiddel fra tid til annen. Når det gjelder gulv med matt finish, anbefaler vi hyppigere rengjøring med Pergos universalrengjøringsmiddel på hele gulvet da skitten fester seg lettere til matte gulv. Du må aldri våtmoppe et gulv med fasede kanter da det kan legge seg vann i fugene. Bruk i stedet en litt fuktig og godt vridd mopp samtidig som du forvisser deg at det ikke legger seg vann i fugene. Komplette rengjøringsinstruksjoner> Hvilket rengjøringsmiddel bør jeg bruke?

Bruk et mildt rengjøringsmiddel slik som Pergo universalrengjøringsmiddel. Bruk aldri såpe, vaskemiddel eller polermiddel. Bruk av uegnede rengjøringsprodukter kan skade gulvoverflaten.

 

> Fjerne væsker fra laminatgulv

Hvis du søler væske på gulvet, kan du være glad for at du har et vanntett Pergo Sensation laminatgulv. Du vil selvsagt tørke det opp så raskt som mulig likevel. Les mer.

> Fjerne merker og streker fra laminatgulv

Pergos laminatgulv er enkle å holde rene – også for streker og merker. Les mer

> Fjerne flekker fra laminatgulv

Uhell skjer fort. Men hvis du har et Pergo laminatgulv, trenger du ikke bekymre deg for at gulvet vil ta skade hvis du mister mat eller annet som lager flekker på det. Les mer.

REPARASJON

> Hva skjer hvis gulvet blir skadet etter leggingen?

Mindre skader kan lett utbedres med Pergo reparasjonskitt. Det reparerte området er så å si usynlig og like slitesterkt som resten av gulvet.

> Hvordan kan jeg skifte ut et bord midt på gulvet?

En profesjonell gulvlegger kan skjære ut og erstatte en planke på samme måte som med et parkettgulv. Les mer

> Hvordan fikse et gulv som buler

Hvis gulvet buler, kan det være nokså irriterende, så det er best å rette opp dette umiddelbart. det er lettere enn du tror. Les mer.

> Lukke åpninger mellom bord som har gått fra hverandre

Varierende fuktighetsnivåer får gulvbordene til å svelle eller krympe noe. Det er heldigvis lett å fikse eventuelle åpninger som oppstår mellom bordene. Les mer

BLANDET

> Hva er TitanX™? Hvordan påvirker TitanX™ utseendet til gulvet?

TitanX™ er en overflateteknologi som inkluderer beskyttende sjikt av aluminiumoksidpartikler, som gir overlegen bestandighet overfor slitasje og riper. Les mer.

> Hvor lang garanti gir Pergo på gulvet, og hva dekker garantien?

Pergos garantier er underlagt lokale lover og kan derfor variere fra land til land. Hvis du ønsker mer informasjon om Pergos garanti i ditt land, kan du kontakte forhandleren eller vår kundeservice.

 

> Er det mulig å male gulvet?

Nei. Den harde laminatoverflaten gjør at malingen ikke fester seg til gulvet.

 

> Hva er et laminatgulv?

Et laminatgulv består av flere sjikt med materialer som settes sammen gjennom en lamineringsprosess. Den indre kjernen består vanligvis av en fiberplate med svært høy tetthet, også kalt HDF (High Density Fibreboard). Dekoren består av trykt papir som imiterer utseendet til tre, stein eller andre materialer. Men det er også vanlig med vanlig fargede eller mønstrede laminatgulv. Overflaten er forsterket med et slitesjikt av aluminiumoksid, som er et av naturens hardeste materialer.

Pergos originale laminatgulv er konstruert for å gi høy bestandighet overfor riper, trykk, slag, skitt, sollys og varme. I tillegg til HDF-kjernen og slitesjiktet av aluminiumoksid, består våre gulv av en rekke ulike patenterte sjikt som sammen gir verdens mest slitesterke laminatgulv. Les mer


> Hvem går jeg til hvis jeg har en klage?

Hvis du ønsker å klage på gulvet, kan du kontakte forhandleren eller gulvleggeren du kjøpte det av.