NB
Logg ut | Opprett en konto | Logg inn Profesjonelle Hjemmeside

Merbaugulv

Merbau-tre kommer fra et tre som kalles Intsia bijuga (også kjent som Ipil, Kwila eller Merbau). Det er svært godt egnet for tregulv, fordi det er ikke bare vakkert, men også sterkt og solid.

Eksotisk, mørkt og rødbrunt tre

Dette eksotiske trevirket er oransje-brunt når treet er nyhugget og eldes til mørk rødbrunt. I de fleste tilfeller er det bemerkelsesverdig fritt for feil, selv om fargen kan variere mye mellom bordene. Treet inneholder små, gylne mineralforekomster, som gjør det lett å se forskjell mellom Merbau og andre visuelt lignende tresorter.

Treet er sterkt og robust, og brukes ofte til gulv, benkeplater, møbler, utemøbler, instrumenter og snekkerarbeid. Det er en art av ertefamilien og vokser fra Øst-Afrika til Sørøst-Asia og Australia. Det kan bli opptil 40–60 meter høyt, og stammen har en diameter på opptil 1–1,5 meter. Barken og bladene har ofte blitt brukt i tradisjonell medisin.

Klassifisert som sårbart

Det er et vakkert treslag, men treet er klassifisert globalt som sårbart (VU) av Verdens naturvernunion (IUCN), noe som betyr at arten er i stor fare for å bli utryddet i vill tilstand på mellomlang sikt. Forekomsten er blitt redusert med 20 % i løpet av de siste tre generasjonene, på grunn av lovlig og ulovlig felling, samt naturlig nedgang.

Det har også en unik lukt som kan føre til irritasjon og nysing, og trevirket kan også føre til rennende nese og hudallergier.

Dette er noen av grunnene til at Pergo bare tilbyr Merbau som laminatgulv. Våre laminatgulv har en kjerne av HDF og et dekorlag som er trykket med et krystallklart bilde av det vakre Merbau-treet. Våre Merbau laminatgulv er tilgjengelig i klassiske bordformat, og har en silkeaktig og glatt overflate som gir en myk følelse, kombinert med en halvpolert finish.

Overlegen holdbarhet og ripebestandighet

Våre laminatgulv har overlegen holdbarhet og ripebestandighet og er designet for å beholde sitt elegante utseende år etter år. Gulvet vårt er også ekstremt fuktighetsbestandig. Overflatebeskyttelsen på våre nye Sensation-gulv strekker seg helt til de fasede kantene og skaper en fullstendig forseglet overflate.

Laminatgulv

Legg til i favoritter

Merbau, plank

Artikkelnummer: L0301-01599

Hvitt vinylgulv

Hvitt tregulv