NB
Logg ut | Opprett en konto | Logg inn Profesjonelle Hjemmeside

Med merbau får du mer enn et vakkert gulv

Merbau, også kalt Intsia Bijuga på latinsk, er en del av Fabaceae-familien. Det er en tresort som vokser i regnskoger først og fremst i Sør-Asia, men også i andre deler av verden. Trærne kan bli opp til 50 meter høye. Disse storslåtte trærne vokser på Borneo, Sumatra, Tanzania, Indonesia, Madagaskar, India, Australia og på Java, en av Indonesias hovedøyer.

Liker du Merbau parkett stilen har Pergo et laminatgulv med eksotisk utseende, og er kjent for sin tradisjonelle rødbrune farge med mørke årer. Gulvet har strukturen til en silkeaktig, slett overflate med et mykere preg og en halvpolert finish.

Slitesterkt og eksklusivt

Merbau er hardere enn mange tresorter, og overflaten er glatt, blank og har en grov struktur. Det er et svært vakkert treslag som er rødbrunt med innslag av gullnyanser, noe som gir det en særegen karakter. De små gullflekkene kommer fra mineraler som finnes i treet. Utsiden av stammen har en gråaktig, lys brun eller lys rød nyanse.

Merbau regnes som en luksuriøs tresort og har dessverre blitt gjenstand for ulovlig felling i flere deler av verden, og arten er derfor truet. Man må passe på at man får treet fra legitimerte forhandlere.

Veden er fuktig og termittbestandig, og er dermed også egnet til utendørs bruk. Treet er svært slitesterkt og tåler mye.

Merbau parkett

Legg til i favoritter

Merbau, plank

Artikkelnummer: L0301-01599