Velg riktig gulv til hvert rom i hjemmet ditt

Velg riktig gulv til hvert rom i hjemmet ditt

Ettersom ulike rom har ulike funksjoner, er det praktisk å tilpasse gulvet etter rommet når du skal velge gulv. Men hva skal man tenke på?

Først og fremst skal du tenkte på hvordan rommet brukes: Blir gulvet utsatt for mye slitasje? I gangen trekker man ofte inn en del smuss, og det blir også mye gjennomgangstrafikk. På kjøkkenet hender det at man søler og kanskje mister spisse kniver, glass og andre skarpe gjenstander, mens gulvene på soverommet og i stuen får en mildere behandling.


Laminat eller vinyl gir robuste gulv

For rom som trenger et robust gulv er et laminat- eller vinylgulv et godt valg. Begge gulvene har slite-, ripe- og slagfaste overflatebehandlinger som også er vannbestandige og holder i mange år. Gulvene legger man enkelt selv, og hvis en planke allikevel skulle bli skadet, så kan du bytte ut nettopp den planken uten å måtte bytte ut hele gulvet. Både laminatgulv og vinylgulv finnes i mange ulike dekorer som gjenskaper naturlige materialer som tre eller stein, og i tillegg trendy materialer som betong eller sement.


Tre gir en naturlig følelse

I rom hvor gulvet ikke slites så mye kan du satse på et treparkettgulv. Tre gir en naturlig og varm følelse til et rom, og parkettgulv finnes i flere ulike treslag med ulike fasede kanter, strukturer, overflatebehandlinger og mønstre. Under et parkettgulv kan du også legge gulvvarme, noe som ikke anbefales under massive tregulv.

  • Rommets funksjon er en viktig faktor: hvordan skal rommet brukes?
  • Laminat- og vinylgulv er ekstra robuste.
  • Parkettgulv passer godt i rom hvor gulvet ikke slites for mye.
pergo-infographic-velg-riktig-gulv-til-hvert-rom-i-hjemmet-ditt
Finn en forhandler >

Relaterte Artikler

01.12.2015

Velg riktig gulv til rommet

09.05.2016

Guide til valg av gulv