Velg gulvvarme til gulvet

Velg gulvvarme til gulvet

Med gulvvarme kan du slippe føttene fri og legge bort tøflene og raggsokkene. Du behøver aldri mer stå opp på vintermorgener og sette ned føttene på et iskaldt gulv. Dessuten kan du slippe store og susende radiatorer – som ikke er vakre elementer i rommet.

Det finnes tre ulike typer gulvvarme

Du kan velge mellom luftbåren, vannbåren og elektrisk gulvvarme. Når varmen kommer fra gulvet, trenger ikke temperaturen i rommet være like høy som når man bruker radiatorer. Når føttene våre blir varme, blir også resten av kroppen varm. En radiator varmer ikke gulvet ganske enkelt fordi varmen stiger oppover. Det gjør at det blir kaldest på gulvet og varmest under taket.

Med gulvvarme spres varmen jevnere i rommet enn med en radiator. Termostaten på en radiator kan være på maks om vinteren, noe som gir et varmt element, men likevel kan den andre enden av rommet oppleves som kaldt. Det kan også være vanskeligere å møblere et rom med radiatorer, fordi de skal helst ikke dekkes til med sofaer og lignende som reduserer varmespredningen.

En risiko med å ta bort radiatorene er at det kan bli kaldras, så det er viktig å ha et godt vindu når du bruker gulvvarme.

Vinyl leder varmen best

Gulvvarme fungerer utmerket til både parkett, laminat og vinyl. Vinylgulv leder varmen best, etterfulgt av laminat og deretter parkettgulv. Ved å bruke gulvvarme kan du senke innetemperaturen, men samtidig beholde komforten.

Til parkett og laminat kan du bruke Quickheat fra Pergo. Quickheat er matter som du enkelt ruller ut og klikker sammen. Varmesløyfene er innebygd i Quickheat-mattene og du kan installere dem selv. Dette systemet er ikke egnet for vinylgulv, fordi vinyl er et mykere gulv enn laminat og parkett.

Hva skjer når gulvvarmen må repareres eller byttes ut?

Vannbåren gulvvarme har vanligvis lengre levetid enn elsløyfer. Når gulvvarmen er støpt ned i underlaget, må både gulvet og underlaget brytes opp i tilfelle en reparasjon. Hvis gulvvarmen ligger oppå underlaget, som for eksempel Pergo Quickheat, trenger du bare ta opp gulvet. Dette er enkelt å gjøre med Pergos klikksystem.

Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
09.05.2016
Top