Pergo og innlagt gulvvarme

Velge gulvvarme for ditt gulv

Ulike typer innlagt gulvvarme og innlagt gulvavkjøling

Alle Pergo-gulv kan brukes sammen med lav-temperatur innlagt gulvvarme. Avhengig av gulvet du velger er det to mulige alternativer:

  • Vannbåren eller elektriske varmeelementer som er innlagt i underlaget. Dette passer til alle Pergo-gulv: laminat, tre og vinyl.
  • Varmefolie: den nyeste generasjonen av innlagte gulvvarmesystemer. Varmefolien legges oppå påstøypen eller undergulvet. Dette kan brukes med våre laminat- og tregulv.

Alle Pergo-gulv kan også brukes sammen med innlagt gulvavkjøling. Kjøleelementene fungerer på samme måte som varmeelementene bortsett fra at de bruker kaldt vann i stedet for varmt vann.

Betydningen av termisk motstand og isolasjon

For å best mulig effekt av innlagt gulvvarme må du velge et gulv med lav termisk motstand, som lar varmen slippe gjennom. Jo høyere den termiske motstander er jo lengre tid vil ta før gulvet varmes opp og den innlagte gulvvarmen blir mindre effektiv.

I tillegg er det viktig å legge et isolasjonslag under din innlagte gulvvarme. På denne måten reflekteres varmen av isolasjonslaget og opp gjennom gulvet.

Pergo vinylgulv har den laveste termiske motstanden av alle Pergo-gulvene og har utmerkede varmeledende egenskaper, som gjør at de egner seg utmerket for innlagt gulvvarme. Våre utvalg av laminat- og tregulv er, imidlertid, også godt egnede, kostnadseffektive alternativer.

Installering av innlagt gulvvarme og innlagt gulvavkjøling

Når du legger et gulv sammen med innlagt gulvvarmer eller gulvavkjøling er det viktig å følge de spesifikke retningslinjene for hver gulvtype.

Finn en forhandler >

Relaterte Artikler

09.05.2016

Guide til valg av gulv