Vårrengjøring

Vårrengjøring

Når vårsolen endelig kaster strålene gjennom vinduene, føler mange av oss et behov for å gjøre rent i boligen. Dette er lett å forstå når solstrålene ubønnhørlig lyser opp skittrendene på vinduene og støvet som virvler rundt over gulvet. Det er tid for vårrengjøring!

Eldgammel skikk

Vårrengjøring er ikke noe nytt – i jødedommen har man den gamle skikken med å rengjøre hjemmet grundig før påskefesten, og i den eldgamle persiske kulturen feiret folk nyttårsdag, Nowruz, den første vårdagen ved å praktisere Khouneh Tekouni, som bokstavelig talt betyr å “riste huset”, en tradisjon som holdes i hevd i Iran også i dag.

I Europa og Nord-Amerika ble tradisjonen med vårrengjøring til fordi man, frem til det 19. århundre, brukte kull og ved til å varme opp boligen, og når det ble varmere i mars, åpnet man vinduene og dørene for å slippe ut all røyken og støvet.

Et rent hjem betyr mindre stress

Det faktum at våre moderne hjem i dag har støvsugere, rene varmekilder og elektrisk belysning, har imidlertid ikke fått oss til å slutte med å endevende huset og gi det en god omgang med vaskekluten når våren kommer.

Uansett hvor mye eller lite tid du tilbringer hjemme, kan en skikkelig vårrengjøring gjøre underverker. I tillegg til de rent fysiske aspektene, slik som å unngå puste inn gammelt støv og andre partikler, kan det bli lettere å slappe av og føle velvære når man kommer hjem til et rent hjem etter jobben.

Hold gulvet rent

Flytt alle møblene unna veien slik at du kommer skikkelig til på baksiden, tørk av inni og oppå skapene, og rengjør gulvene grundig. Alle gulv krever litt ulike typer rengjøring, men det er noen generelle regler som gjelder for alle gulv.

Støvsug ofte, helst flere ganger i uken, for å fjerne grus og andre skarpe ting som kan ripe opp gulvet. Det kan da samle seg opp mer skitt i ripene, noe som heller ikke tar seg så fint ut. Støvsug eller tørk over langs strukturen i treet eller skjøtene i gulvet, slik at du enklere kan komme til støvet som kan legge seg i sporene.

Fuktmopp gulvet ca. en gang i uken, men du bør ikke bruke en mopp som er for våt, da dette kan skade bestemte gulvtyper.

  • Flytt møbler unna veien slik at du kommer til på baksiden
  • Støvsug gulvene ofte
  • Fuktmopp gulvene, men bruk ikke for mye vann
Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
26.04.2016
16.10.2015
Top