Ulike typer gulvvarme

Ulike typer gulvvarme

Gulvvarme er en enkelt måte å skape luksus hjemme hos seg selv. Å aldri mer måtte fryse på føttene på kalde vintermorgener, kan gjøre den lange nordiske vinteren lettere å takle. Med gulvvarme kan du også slippe stygge radiatorer langs veggene, og senke temperaturen i resten av hjemmet med et par grader ettersom gulvet varmer opp hele rommet.

Det finnes ulike typer gulvvarme å velge mellom: vannbåren, luftbåren og elektrisk. Gulvvarme kan brukes under vinylgulv, laminatgulv, treparkettgulv og fliser, men er ikke egnet under massive tregulv.


Vannbåren gulvvarme

Varmtvann ledes gjennom rør av kobber, stål eller polyetylenrør som er innstøpte i betongplater under gulvet.

Det finnes også vannbårne system for trebjelkelag, der moduler av celleplast og aluminiumsplater legges på et undergulv eller hviler på bjelkelaget.

Systemet kan kobles til alle typer varmekilder som bergvarme, solvarme eller pelletskaminer, og hvis du har radiatorer med sirkulerende vann kan du konvertere dem til vannbåren gulvvarme.


Elektrisk gulvvarme

Det finnes fire typer elektrisk gulvvarme: varmekabler, gulvvarmefolie, lavvolt og selvregulerende gulvvarme. Varmekabler er det vanligste og tar ikke så mye plass.

Pergos gulvvarmesystem heter Quickheat, og består av matter med innebygde varmesløyfer som du enkelt ruller ut og klikker sammen, uten at du må ha hjelp av elektriker. Det er bare å installere termostaten og jordfeilbryteren på veggen og koble til støpselet. Over Quickheat legger du med fordel Pergos laminatgulv eller tregulv.


Luftbåre gulvvarme

Ved luftbåren gulvvarme ledes varmluft gjennom ventilasjonsrør som er innstøpte i den underliggende betongplaten, der varmluften drives fremover av et viftesystem. Dette er fremdeles noe uvanlig i boliger, men brukes i visse nyproduksjoner.


  • Gulvvarme fungerer under vinylgulv, laminatgulv, treparkettgulv og fliser.
  • Det finnes vannbåren, elektrisk og luftbåren gulvvarme.
  • Pergos Quickheat kan du legge selv uten hjelp fra elektriker.

 

 

Pergo-infographic-pergo-quickheat
Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
15.10.2015
Top