Slipe gulvet selv - hva skal man tenke på

Slipe gulvet selv - hva skal man tenke på

Det kan være svært tilfredsstillende å slipe gulvet selv - hvis det blir bra da. Her er noen gode tips å tenke på for å øke sjansen til et flott sluttresultat når du sliper parkettgulv, furugulv eller annet tregulv.

Det finnes gulvslipemaskiner til leie i flere ulike varianter. Informer utleieren hvilken type gulv du har, så finner du rett type. Ofte kan man også leie slipemaskiner i to størrelser: en for den store gulvflaten og en mindre ved vegger og hjørner.

Vi vil imidlertid ikke anbefale at du sliper ditt Pergo-tregulv. Under produksjonen behandles gulvet med et unikt overflatesjikt som gir gulvet optimal beskyttelse mot slitasje, og sliper du gulvet vil denne egenskapen forsvinne


Begynn med grovt slipepapir og avslutt med fint

Kjøp slipepapir med ulike kornstørrelser. Før du begynner bør du sjekke at det ikke finnes spiker i gulvet som stikker opp og kan rive i stykker slipepapiret.

En vanlig feil mange gjør er å bytte til fint slipepapir for tidlig. Dette gjør at man må slipe mange ganger ekstra, noe som skaper en unødvendig utgift ettersom slipepapir er dyrt. Grovere papir er mer effektivt, og er det beste for å slipe bort skader, riper og eventuelt lakk, og for å få en plan overflate. Når grovslipingen er gjort går man over til finere papir for å fjerne slipespor fra det grove papiret, og sliper med hvert papir til det ikke lenger gjør noe forskjell - da er det på tide å bytte til neste papir.


Hold alltid maskinen i bevegelse når du sliper gulv selv

Når du begynner å slipe må du tenke på å holde maskinen i bevegelse, ellers risikerer man at det blir et dypt merke der maskinen står når den starter. Det samme gjelder egentlig hele tiden: hold alltid maskinen i bevegelse når den er i gang, for det blir raskt sliperoser i treet hvis man er uoppmerksom. Når du kommer frem til veggen må du løfte maskinen opp før du snur den.

  • Informer om hvilken type gulv du har der du skal leie gulvslipemaskin
  • Begynn med grovt slipepapir, og slip mange ganger med finere papir
  • Hold alltid slipemaskinen i bevegelse når du sliper
Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
27.11.2017
30.06.2017
Top