Slip tregulvet – Slik gjør du

Slip tregulvet – slik gjør du.

Når et tregulv begynner å bli slitt, kan du enten slipe det selv eller få en fagmann til å gjøre det for deg. Det er ikke så enkelt å slipe tregulv selv, men det lar seg gjøre hvis man er forsiktig.

Har du bestemt deg for å slipe selv kan du leie gulvslipemaskiner i ulike størrelser. Fortell hvilken type gulv du har, så kan du få råd om maskintype og hvor grovt slipepapir du skal starte med.

Vi anbefaler imidlertid ikke at du sliper ditt Pergo-tregulv. Hvis du sliper det vil det unike og beskyttende topplaget forsvinne, og fargen vil få tilbake sin opprinnelige trefarge.


Slipe parkettgulv og tregulv

Det er mulig å slipe både parkettgulv og massive tregulv, men de krever litt ulike teknikker.

En regel er å alltid slipe i treets lengderetning, men det gjelder ikke parkettgulv med mønster, for da bør du i stedet følge mønsteret så mye som mulig. Fiskebensparkett slipes derfor diagonalt, mens et langsgående rutemønster slipes på lengden.

Er gulvet svært slitt, eller om det har slått seg og blitt ujevnt, så er det også lurt å slipe det diagonalt med det grove papiret og deretter langs årringen med finere papir.


Slipemaskinen bør alltid holdes i bevegelse

Tenk på å alltid holde maskinen i bevegelse når den er i gang. Da unngår du hakk og såkalte sliperoser som kan være vanskelige å få bort. Når du kommer frem til veggen skal du alltid løfte slipepapiret opp før du snur.


Regn med et par dagers jobb

Gulvet må slipes mange ganger med fine slipepapir, så regn med at det tar et par dager å bli ferdig, men avhenger selvsagt av hvor slitt gulvet er. En flink fagmann kan få et normalstort rom ferdig på en dag, og prisforskjellen mot å slipe selv trenger ikke å bli så stor med tanke på at du, i tillegg til leie av maskiner, også trenger mange slipepapir som koster ganske mye.

  • Be om råd fra de du leier gulvslipemaskin av om både maskin og slipepapir.
  • Både parkettgulv og massive tregulv kan slipes.
  • Slipemaskinen må alltid holdes i bevegelse.
  • Prisforskjellen mellom å slipe selv eller å leie en fagmann trenger ikke å bli så stor.
Finn en forhandler > By eller postnummer |

Relaterte Artikler

30.06.2017

Slipp å slipe gulvet med laminatgulv

Top