Pergos nyeste laminat Sensation – Vannfast gulv som brettes ned

Pergos nyeste laminat Sensation: vannfast gulv som brettes ned

Pergo lanserer enda en innovasjon innen laminatgulv med sin helt nye Sensation-serie. Sensation-laminatet, som kombinerer eksklusive, naturlige design med slitestyrke, som er Pergos varemerke, har en helt tett og vannfast overflate. Det er raskt og enkelt å legge, takket være det forbedrede klikksystemet PerfectFold™.

Slitestyrke, skjønnhet og brukervennlighet: Dette er de tre sentrale egenskapene i Pergos nye Sensation-serie. “Vårt mål var å lansere et avansert, vannfast laminatgulv som man enkelt legger ved å brette ned”, sier Laurent Meersseman, R&D director hos UNILIN. “Sensation er enda et skritt fremover for laminatgulv.”

"Vårt mål var å lansere et avansert, vannfast laminatgulv som man enkelt legger ved å brette ned"


Ugjennomtrengelig kvalitet

UNILINs FoU-team har ikke spart på noe for å gjøre Pergo Sensation så vannfast som mulig. En laminatoverflate er vannavvisende i seg selv, men skjøtene er ofte ikke det. Sensation løser dette problemet på to måter: for det første ved å presse den fasede kanten inn i planken allerede under produksjonen – i stedet får å legge den til senere; og for det andre ved å legge et vannfast AquaSafe-belegg i skjøten, noe som gjør den helt vanntett.

Fordi den fasede kanten presses ned under produksjonen, vil også TitanX™-overflatebeskyttelsen dekke de fasede kantene. Dette gir en helt tett overflate og beskytter ikke gulvet bare mot vann, men også mot slag, riper og slitasje. Dette gjør Sensation til en ideell gulvløsning i områder med stor trafikk. Sensation fås i to kvaliteter, klasse 32 og klasse 33.

“Sensasjonelt” naturlig

Pergos Sensation-laminat handler ikke bare om ytelse. Det er lagt ned mye arbeid i å lage ti unike design som virkelig er “sensasjonelt” naturlige. Fargen og teksturen til hver design dekker for eksempel alle delene av planken, også de fasede kantene mellom gulvbordene, noe som gir et unikt, naturlig inntrykk. I tillegg har plankene dype, virkelighetstro teksturer og en eksklusiv, matt finish. Oke Nollet, Design Director: “Detaljer som dette gir virkelig gulvet et mye mer naturlig og virkelighetstro inntrykk.”

"Skandinavisk design, med furu som det foretrukne treslaget, er fortsatt svært populær. Det er ingen tilfeldighet at “børstet hvit furu” er en av designene som skiller seg ut i den nye Sensation-kolleksjonen."Ufullkommenhetens kraft

Da vi skulle lage de 10 Sensation-designene, hentet vi inspirasjon fra trender innen arkitekturen (med materialer som oksid og betong) og moteverdenen (i fargepaletten). “En trend vi fokuserte mye på, var å hente utsiden til innsiden og omvendt”, sier Nollet. “Tre brukes på fasaden, mens betong og murstein mer og mer brukes i interiøret. Vi ønsker kontakt med naturen hjemme også: så derfor bruken av botaniske trykk, varme farger og mange planter i interiøret. Disse påvirkningene dannet grunnlaget for designet på “Herregårdseik” og “Kysteik”.

En annen trend som også satte sitt preg på Pergos Sensationkolleksjon, er koblingen mellom perfeksjon og ufullkommenhet. Nollet: “I dag går perfeksjon og ufullkommenhet hånd i hånd: en findress med slitt dongeribukse, en industribygning med en minimalistisk sofa … Når det gjelder gulv, vil et brukt, slitt utseende – med markhull, sprekker, kvister, osv. – gi det et spesielt preg: Det uttrykker ufullkommenhet og gjør oss nysgjerrige på historien. Gode eksempler på dette fra den nye kolleksjonen, er våre design på “Skrapt vintage eik” og “urban grå eik”.

Rask og enkel legging

I tillegg til den høye slitestyrken har Pergos gulvprodukter også et godt rykte når det gjelder brukervennlighet. Sensation er intet unntak. Klikksystemet PerfectFold™ 3.0 gjør at brukerne raskt kan klikke plankene sammen ved hjelp av tre ulike metoder, deriblant horisontal sammenkobling. Det gjør at det aldri har vært lettere å legge slike gulv, også på steder der det er vanskelig eller umulig å vippe plankene, f.eks. under dørkarmer eller radiatorer. Med PerfectFold™ risikerer man heller ikke å skade plankene under leggingen.

Finn en forhandler >

Relaterte Artikler

29.06.2017

Velg et robust gulvbelegg for gulvet ditt