Robust eikelaminatgulv – Velg rett slitestyrke med AC-klassifisering

Robust eikelaminatgulv – velg rett slitestyrke med AC-klassifisering

Det finnes eikelaminat for alle slags formål og miljøer. Pergo har ulike kvalitetsnivåer for laminatgulv i eik som varierer i slitestyrke, ripe- og slagfasthet. De følger ulike klassifiseringer for slitestyrke (eller AC).

Årsaken er at ulike rom utsettes for ulike påkjenninger: et gjesterom slites mindre enn et kjøkken, som i sin tur må tåle betydelig mindre enn for eksempel inngangspartiet på en sentralstasjon i en storby.


Europeisk standard for AC-klassifisering

Den europeiske standarden for AC-klassifisering av slitestyrke starter på 21, og er det nivået som kreves for soverom med lett til moderat bruk (for eksempel gjesterom). For boliger går klassifiseringen opp til 23, som skal tåle frekvent bruk av stue, ganger og korridorer.

For kommersielle lokaler går klassifiseringen mellom 31 og 34: fra hotellsoverom, konferanserom og mindre kontor, via klasserom, butikker, offentlige korridorer og øvrige skolemiljøer til store varehus og offentlige lokaler som skysstasjoner og lignende.


Pergos kvalitetsnivåer

Pergos laminatgulv begynner på 32. Dette er gulv som er velegnet for boliger, og kvalitetsnivået heter Living Expression. Original Excellence har klasse 33 og har en suveren slitestyrke for hverdagens alle utfordringer. Det høyeste kvalitetsnivået er Public Extreme med en ekstrem slitestyrke for krevende og offentlige miljøer, og har klasse 34.


Test av eikelaminatgulv i virkelig miljø

I november gjennomførte Pergo en test på Hovedbanegården (sentralstasjonen) i København, der et eikelaminatgulv med klasse 34 ble lagt innenfor hovedinngangen. I løpet av de få dagene gulvet lå der passerte over 500 000 mennesker gulvet, mange av dem med rullekofferter, vogner og sykler. Resultatet: gulvet var så og si upåvirket av at en halv million mennesker hadde brukt det.

  • Den europeiske AC-klassifiseringen for slitestyrke går fra 21 til 34.
  • Pergos eikelaminatgulv begynner på 32.
  • En test på sentralstasjonen i København viste den ekstreme slitestyrken for Pergos eikelaminat.
pergo-infographic-robust-eikelaminatgulv-ac-klassifisering
Finn en forhandler > By eller postnummer |

Relaterte Artikler

29.06.2017

Velg et robust gulvbelegg for gulvet ditt

Top