Retro eller moderne?

Retro eller moderne?

Det er en grunn til at designklassikere aldri går av moten – det er enkelt å holde dem moderne

»Hvitt brukes overalt også i dag. Derfor føles det veldig frigjørende å legge fargerike tretoner inn i blandingen. Det tilfører varme og eleganse. Selv om det ikke er nytt, kan det godt være moderne.

Hvis du er så heldig at du finner en bokhylle som denne, sier jeg bare »Ikke gi slipp på den«. Størrelsen er imponerende i seg selv, og designen og de varme fargene endrer inntrykket av hele rommet. Dersom du allerede har en, for all del, ikke kast den. Løsningen til å holde hjemmet friskt og moderne er ikke å bytte ut alt, men å oppdatere de riktige delene.

Når det gjelder klassiske møbler handler det om hva du gjør med dem, hva du kombinerer dem med. Tilføy moderne keramikk, bøker, pynteting, glasskulpturer eller andre ting du liker, slik at du gjør det personlig og designklassikerne dine blir nye og moderne igjen.«

Alt er OK!

»Jeg mener at vi noen ganger har for mye respekt for interiørdesign. Det vi definerer som »klassisk« er ikke begrenset til det som er retro. Det kan godt være at teak og jakaranda er hovedelement i skandinavisk designhistorie, men det viktigste er likevel hvordan vi behandler dem.

Jeg elsker kontraster. I stedet for å velge kombinasjoner som er forutsigbare, skal du lete etter noe som kan bli en spennende kontrast. Som å kombinere et gulv med lys tredesign med fargerike teakmøbler. Det tilfører en friskhet i rommet og gjør at møblene kommer enda mer til sin rett.«

Åsa Dyberg
interiørarkitekt, designer og stylist

Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
01.12.2015
Top