Slik forvandler du hjemmet ditt til en maritim oase ved å innrede hjemmet ditt i New England-stilen

Slik forvandler du hjemmet ditt til en maritim oase ved å innrede hjemmet ditt i New England-stilen

Innredningsstilen kommer fra området New England på den amerikanske østkysten. I USA kalles den for "Hampton style". For å sammenfatte stilen med noen enkle ord, kan man si at den inviterer havet inn i hjemmet. Det er en ren og enkel stil som har blitt svært populær de siste årene.

Lyst med en dråpe av havet

New England kombinerer det lyse med det mørke. For å få riktig følelse skal du satse på lyse vegger og tekstiler. Møblene kan være mørke eller lyse. Gulvet skal helst være et mørkt plankegulv. Tenk brede planker i hel lengde. Hvitt gulv i samme stil fungerer også. Følelsen du skaper, skal flørte både med det maritime og med den gamle kolonialstilen – det skal føles rustikt.

Detaljene skaper helheten

Hvilke farger og materialer du velger på tekstilene, påvirker helheten. Tøyene du bruker skal minne om følelsen av det maritime. Teppene skal for eksempel være sisal i beige naturfarger for å minne om sand og strand. Men også en hvit matte med brede, blå striper kan gi den riktige båtfølelsen.

Sats på møbler i mørkt tre, rotting eller brunt skinn. Rottingstoler er et utmerket valg. Sofaen kan gjerne være i skinn eller tøy. Hvis du velger tøy, skal du satse på et hvitt eller blåstripet stoff. Også pynteputer kan gjerne være hvit- og blåstripete. Den amerikanske stjernen skal gjerne være med på puter, pledd og dørmatter.

Messing er et perfekt materiale for innredningsdetaljer. Det kan være som detalj på et møbel eller at du setter fram en vakker lysestake i messing. For å forsterke stilen kan du pynte med gjenstander som minner om havet og båter. Sett et vakkert kompass på hyllen, legg fram kartboken på sofabordet og la kikkerten stå framme.

 

Relaterte Artikler
30.11.2015
Top