Hvorfor velge tregulv?

Hvorfor velge tregulv?

Tre er assosiert med bekvemmelighet og varme. Det er et materiale som bare blir vakrere med tiden. Det klassiske tregulvet i eik har lenge vært en gulvfavoritt. Takket være det skandinaviske designets innflytelse ser man nå at også mykere treslag øker i popularitet.

Trendy med tre

"En av de aller tydeligste trendene akkurat nå er tretrenden som er synlig overalt. Tremøbler, tregulv, vegger eller andre accessoirer skaper en harmonisk følelse, som om hvert spon og hver flis forteller en historie," sier Oke Nollet, designdirektør i Pergo.

Tregulv er unektelig et gulv som fungerer i alle sammenhenger, uansett om det handler om herregården eller en lite leilighet i mer beskjeden skala. I tillegg til å skape opplevelser med farger og treslag kan du eksperimentere med størrelsen på bordene. Gjør det lille rommet større med trestavparkett eller la treets naturlige skiftninger ta mer plass med enstavparkett.

Lyst og mørkt tregulv

Dype og dramatiske kaffetoner gir en luksuriøs og storslått fremtoning. Lyse, blonde tregulv er veldig populære blant dem som vill gi boligen sin en moderne følelse. Trenden med mørk espresso og lust tre ser ut til å holde i flere år fremover.

La de naturlige skjønnhetsflekkene synes

Når det gjelder tregulv er det ikke bare fargen som påvirker hvilken følelse gulvet og rommet gir. I dag er det moderne at man skal se de naturlige skjønnhetsflekkene – at man skal oppleve det rå materialet og føle seg nærmere naturen. Gulvene skal oppleves som autentiske i både utseende og følelse.

I dag er også det gamle moderne. Et tregulv skal i tillegg til sin naturlige fremtoning fortelle en historie og gi en følelse av gjenbruk eller vintage. Det må gjerne være tegn på at gulvet er slitt og har eldet. Pergo har parketter med forskjellige børstinger som fremhever trebordenes naturlige årer og årringer. Det finnes dessuten en overflatestruktur med tilfeldige sagmerker som framhever håndverket og gulvbordets karakter. Alt for å gi gulvet og dermed rommet en genuin følelse.

Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
12.10.2015
28.04.2016
Top