Hvordan gjøre boligen mer salgbar

Hvordan gjøre boligen mer salgbar

 

Når du skal selge boligen, må du ta en kikk på hva som må pusses opp og repareres før visningen. Noen oppussingstiltak lønner seg mer enn andre.

En undersøkelse av svenske eiendomsmeglere viste at to av tiltakene som har størst innvirkning på prisen på en eiendom, er at man pusser gulvet og maler veggene hvite – så det er de mest synlige tingene det lønner seg best å ta, og disse er ofte de rimeligste å fikse også. 

Nyoppussede eiendommer mest populære

Nyoppussede eiendommer er desidert de mest populære på boligmarkedet i dag. Det lønner seg imidlertid å gjøre mindre oppussingstiltak, så hvis du ønsker å få mest mulig for boligen, bør du i hvert fall se på de mest synlige områdene.

"En fordel med laminatgulv er at det er betraktelig mer slitesterkt enn tregulv"

Hvis du har et tre- eller parkettgulv, bør du slipe det. Hvis du har en annen type gulv, kan det være lurt å skifte det ut. Tregulv er for øyeblikket den meste populære gulvtypen, men du har også vinylgulv og laminatgulv som ser nøyaktig ut som tre, men som er mye rimeligere. En fordel med laminatgulv er at det er betraktelig mer slitesterkt enn tregulv.

Nytt gir bedre avkastning enn slitt

Hvis du har et mindre budsjett, gir et vinylgulv fremdeles et bedre inntrykk enn et gammelt, slitt gulv. Selv om tregulv er mer attraktivt, kan kjøperen se at gulvet er i god stand, og den enkle tommelfingerregelen er at du alltid vil få en bedre pris hvis det du selger er nytt og ikke slitt.

Kjøkkenet og stuen har vist seg å være de to rommene som er viktigst for potensiell kjøpere når de går på visning, for det er i disse rommene vi tilbringer mesteparten av tiden. Nymalte vegger og pene gulv gir umiddelbart et godt inntrykk, og hvis du klarer å imponere kjøperne, er det større sjanse for at de blir med på budrunden.

De mest synlige oppussingstiltakene er også de mest verdifulle

  • De mest synlige oppussingstiltakene er også de mest verdifulle
  • Slip slitte tregulv og skift ut andre typer gulv
  • Du får alltid en bedre pris hvis det du selger er nytt
  • Kjøkkenet og stuen er de viktigste rommene å pusse opp
Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
02.07.2015
15.12.2015
Top