Hvilken stil passer best for deg? Det er mange stiler å velge mellom når du skal legge et nytt gulv

Hvilken stil passer best for deg? Det er mange stiler å velge mellom når du skal legge et nytt gulv

Både skandinavisk design, New England-stil og rustikk stil er svært populære i dag. Alle stilene flørter med naturen og inviterer både lys og varme i hjemmene våre. Det er mye i stilene som minner om hverandre, samtidig som du kan få helt ulike opplevelser avhengig av hvilken stil du velger.

Naturen er en viktig del

Uansett hvilken av disse tre innredningsstilene du velger, så er naturen et viktig innslag. Tre er et materiale som kommer tilbake og som brukes mye. Tregulvene er et "must" for alle stilene. I skandinavisk stil skal tregulvene gjerne være lyse eller hvite. Hvis du innreder à la New England, kan gulvet enten være hvitt eller mørkt. Treplankene skal ha hel lengde og strekke seg over hele rommet – og det må gjerne være brede planker. Med den rustikke innredningen skal gulvet være nettopp rustikk og kan gjerne ha skavanker og kjennes ubehandlet. Her skal man satse på et gulv med et litt slitt utseende, og gulvplankene skal også være brede og ha hel lengde.

For både skandinavisk stil som New England-stilen, skal veggene være lyse, helst hvite. Den rustikke stilen skal også ha hvite vegger – ikke tapet – men gjerne vegger med struktur. Kombiner gjerne de hvite veggene i den rustikke stilen med nakne takbjelker og eksponerte steinvegger.

Lek med tekstiler

Også når det gjelder tekstiler er den skandinaviske innredningsstilen svært selektiv. Det skal være lyse basisfarger i dempede, jordnære toner som hvit, beige, mosegrønn, lys brun og lys blå. New Englands-tekstilene skal også gjerne være lyse, samtidig som en nøkkel til stilen er kombinasjonen av hvitt og blått. Her kan du gjerne pynte rommet med puter i hvitt med brede, blå striper. De amerikanske stjernene skal gjerne også være med på puter og tekstiler. Fordi du ønsker en rustikk innredning, skal du ikke benytte trykte mønster. Tenk i stedet lappeteppe, brodert, håndlagde tepper, jute, lin og sisal. Du kan også gjerne legge et vakkert kuskinn på gulvet eller et saueskinn på lenestolen.

Møblene som passer stilen

Bare for at du har et rustikk rom, behøver du ikke ha rustikke møbler. Du kan absolutt kombinere stilen med en moderne innredning, ellers kan det lett se ut som en tømmerhytte i fjellet i stedet for et moderne hjem. Hvis du vil forsterke den rustikke følelsen, kan du i stedet satse på en vakker, åpen peis i stein.

Skandinavisk innredning kan selvfølgelig kombineres med skandinavisk design – og det finnes det mye av. Vakre og enkle stoler i metall og lær, en deilig Laminostol å lene seg tilbake i eller en vakker, hvit sofa med et nøkternt pledd.

Med New England-innredningen lener du deg tilbake i en rottingstol, en mørk skinnsofa eller en hvit, stor sofa. Hodet hviler på den blåstripete puten. På veggene henger svarthvit kunst og føttene hviler på et naturfarget sisalteppe.

Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
05.08.2015
Top