Hva koster det å legge gulv?

Hva koster det å legge gulv?

Når du går i tanker om å legge et nytt gulv dukker det med stor sannsynlighet opp et viktig spørsmål: Hva vil det koste for å få lagt gulvet?

Det er vanskelig å gi et enkelt svar på dette ettersom det må tas hensyn til flere ulike faktorer, hvor de to største er valg av materiale og installasjonsmetode.


Materiale er en stor del av kostnaden

Valgene er så og si uendelige: plankegulv, parkett, laminat, vinyl, naturstein, betong, fliser, kork, bambus, plast, linoleum, sement, vegg-til-vegg-teppe ... Hvert materiale varierer også i kostnad avhengig av kvalitet, størrelse på gulv og type. Type? Ja, det man f.eks. kaller for gulvbelegg finnes som plastbelegg, vinylplanker med klikksystem, vinylfliser og så videre. Å gi en pris før du har valgt nøyaktig hva du vil ha er vanskelig.


Installasjonsmetoden påvirker kostnaden for å legge gulv

Visse gulv kan du installere selv, også uten tidligere erfaringer, mens andre typer gulv krever fagmann.

Gulvene du som regel kan legge selv, ved hjelp av visse redskaper, er laminat- og vinylgulv, mens massive tregulv, fliser, sement og lignende krever gulvlegger. Da kan du enten betale per time, per kvadratmeter gulv eller be om en fast pris for hele oppdraget.

Vedlikehold

En del gulv, f.eks. tregulv, krever løpende vedlikehold, mens andre gulv som f.eks. laminat, ikke trenger mer enn vanlig vask. Også dette kan være bra å tenke på når man velger gulv og vil vite hva det vil koste over tid.

Vil du slippe å fryse på føttene på gulvet ditt? Da skal du også å sjekke hvilke gulvtyper som passer best med gulvvarme.


Kvalitet lønner seg

Det kan være fristende å velge det billigste alternativet, men å gå opp litt i pris for å få en høyere kvalitet lønner seg som regel i lengden. Høyere kvalitet gir lengre livslengde på gulvet ditt gjennom at de er mer slitesterke, fuktbestandige og mer kompatible med f.eks. gulvvarme.

Lykke til!

  • Kostnaden for å legge gulv avhenger først og fremst av materialvalget og hvordan gulvet installeres.
  • Tenk på om gulvet krever løpende vedlikehold når du beregner kostnadene.
  • Velg heller et kvalitetsgulv enn det billigste alternativet, det lønner seg i lengden!
pergo-infographic-vad-kostar-det-att-laegga-golv
Finn en forhandler > By eller postnummer |

Relaterte Artikler

06.07.2017

Verdien av et godt laminatgulv

Top