Hvorfor velge gulv med farge?

Hvorfor velge gulv med farge?

Naturligvis kan du ta utgangspunkt i din høyst personlige smak når du velger gulvfarge – men det kan være bra å forstå hvordan fargevalget kan påvirke opplevelsen av rommet.

Du kan spille med sikre kort og bruke nøytrale farger – det er tidløst. Du kan være modig og fylle hjemmet med fargerik energi. Eller bruke mørke blekknyanser som gir en følelse av intimitet.

Det finnes ingen regler for valg av farge. Men det gjør det lettere hvis du begrenser deg til maks. fire farger når du innreder et rom. Bruker du flere kan fargene slå ut hverandre.

"Et sort rom i kombinasjon med nøytrale farger kan skape en herlig kontrast. Sort er også veldig trendy i dag og er en elegant og tidløs farge."


Oppdag alle gulv


Hva gjør gulvfargen med rommet?

"Røde og oransjefargede gulv gjør at rom oppleves som varme og harmoniske. Det er også perfekte farger å kombinere med sorte møbler. Gult og beige kan gjøre at et mørkt rom føles mer solfylt og skapa en zen-atmosfære. Grått er også veldig harmonisk og en perfekt match med oransjefargede tremøbler som er så populært i dag. Et sort rom i kombinasjon med nøytrale farger kan skape en herlig kontrast. Sort er også veldig trendy i dag og er en elegant og tidløs farge," forteller Oke Nollet, designdirektør i Pergo.

Trendy med grått

Grått har blitt en av våre klassiske gulvfarger som spås å holde seg i mange år fremover. Som vi har kunnet se i det ene magasinet etter det andre så er betong på moten akkurat nå. Gulvene kan gjerne gi en følelse av betong – men det behøver ikke å være ekte vare. Vi kan ikke alla finne det perfekte industrilokalet. Laminat med betongdekor er derfor et utmerket alternativ. Også tregulv og laminat i grå toner kan skape en trendy industriell eller urban følelse.


Oppdag alle gulv


Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
02.07.2015
Top