Gi gulvet et nytt liv

Gi gulvet et nytt liv

Har du et gammelt gulv som du vurderer å kaste? Har du restebiter til overs etter at du har lagt det nye gulvet? Eller har du kanskje tatt opp et skadet panel? Vent med å kjøre avgårde til gjenvinningsstasjonen: Du kan gjøre mye mer med et gulv enn bare å gå på det.

Vakre sitat på et vakkert gulv

Du er kanskje en av mange som setter pris på vakre sitater og ordtak, livskraftige ord som pynter veggen på soverommet, stuen eller gangen? Eller vil du kanskje ha favorittoppskriften din på veggen på kjøkkenet? Da er ditt gamle gulv en perfekt tavle til de utvalgte ordene.

Sett sammen noen treplanker. Og det blir en enkel sak fordi de har klikksystem. Det gjør ikke noe om de har små feil, det gjør det bare enda mer unikt og skaper en følelse av et gedigent materiale. Fest for eksempel to spikere i de øverste hjørnene, fest en snor mellom spikerne og heng opp "tavlen" akkurat som vanlig. Det kan være pent med en snor i naturmateriale. Du kan velge mellom å bevare gulvet som det er eller male det i en eller flere farger. Her er det i prinsippet bare fantasien som setter grensene. Skriv ut teksten på papir og skjær ut bokstavene – mal eller bruk svamp og "dytt" i farge. Er du modig, kan du selvfølgelig også skrive på frihånd.

Hvis du har lyst til å lage en tavle av det gamle gulvet, men verken har et sitat eller en oppskrift på lager, kan du leke med sjablonger. Lag en figur eller form i vanlig papir. Legg den på gulvtavlen og mal over hele tavlen med én eller flere farger. Ta bort papirformen og tavlen er ferdig. Det blir som en enkel variant av et eget hjemmetrykkeri.

Når gulvet blir til et vakkert bord

Vil du friske opp salongbordet? La gulvet bli din nye bordflate. Lim på gulvpanelene og vips har du et nytt bord. Det behøver verken være vanskelig eller ta tid. Hvis plankene har klikksystem, fester du plankene enkelt i hverandre. Mal eller la dem være som de er. Ringer fra kaffekopper og andre merker kan bidra til et rustikt utseende. Lek med mønster og form – det kan skje mye med hjelp av en sag. Selvfølgelig kan du lage mer enn et salongbord – pimp opp kjøkkenbordet, renover nattbordene eller gi skjenken en ny overflate. Hvis du har et gulv fra Pergo, kommer møbelet stå i mot både fukt og flekker.

Flere kreative løsninger med gamle gulv

Selvfølgelig er det mye mer du kan gjøre med det gamle gulvet ditt enn tavler og bord. Lag en vakker julegran ved hjelp av en sag og litt farge (se bilde). Sett vakre kroker på en gammel gulvplanke og bruk den til å henge opp håndklær eller som gardinstang. Lag en fondvegg med gulvplanker. Det kan bli et virkelig kult innslag, som dessuten gjør at rommet oppleves som varmere og koseligere. Du kan også snekre vakre hyller for å gi for eksempel badet en koseligere touch.

Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
15.10.2015
Top