Farger – hold deg til fire

Farger – hold deg til fire

Den viktigste beslutningen du tar når du skal pusse opp, er, i tillegg til å velge riktig gulv - laminatgulv, parkett, vinylgulv eller en annen - å velge de riktige fargene for hjemmet.

Farge er personlig, og det tar tid før den enkelte oppdager sitt riktige “fargeunivers”.

Det er ingen regler når det gjelder å kombinere farger, men hvis du begrenser deg til maksimalt fire farger når du pusser opp et rom, vil det gjøre ting lettere for deg. Hvis du bruker flere enn dette, kan det få fargekomposisjonen til å forsvinne da farger kan oppheve hverandre. Her er tre paletter for inspirasjon.

Myke, nøytrale farger

Nøytrale toner er lett å leve med. De er tidløse, perfekt til å skape en avslappende atmosfære i hjemmet. Men nøytrale farger kan også være perfekt i kombinasjon med sterkere farger.

 

Sterke, livlige farger

Bruk livlige nyanser som magenta, cyan, safrangul og rødbrun til å fylle hjemmet med energi. Vær ikke redd for å bruke livlige farger på store flater slik som vegger eller tak, da fargen vil ta rommet til et høyere nivå. Kontrast er nøkkelen – livlige farger “elsker” svart og hvitt!

 

Mørke farger

Mørke nyanser skaper intimitet i hjemmet. De kan være mystiske eller glamorøse, alt etter hva du ellers dekorerer med. I kombinasjon med gull eller sølv gir mørke farger et eksklusivt preg.

 
Finn en forhandler > By eller postnummer |
Relaterte Artikler
05.10.2015
02.07.2017
Top