Miljø

Environment
Hos Pergo bryr vi oss like mye om miljøet vi hjelper til med å skape i ditt hjem som for det vi deler ute. Når du velger et av våre gulv, skal du være trygg på at det er laget med et minimum av ressurser. Og vi er stolte over å kunne si: At det kan du være.

Original Laminate

Vår miljøpolicy påvirker vårt valg av råmaterialer, produksjonsprosesser, transport og emballasje. Og det er ikke bare ord. Vi er stolte over å sette miljøambisjonene om til praksis. 80 % av produktinnholdet består av overskuddsvirke fra treindustrien. Vi bruker kun fornybare tresorter som furu og gran – aldri eksotiske tresorter eller trær fra utrydningstruet regnskog.

Vi har kommet langt. Vi var den første gulvprodusenten som fikk det offisielle miljømerket Svanen. Vår PEFC-sertifisering garanterer at produktene er laget av tre fra fornybar skog. Og vi ser hele tiden etter nye løsninger som er økonomiske så vel som bærekraftige. For vi tror at det ene ikke er mulig uten det andre.

eco-label   PFEC   Ü-symbol

EPD logo   A+ logo

M1 logo   Ecolabel EU

Tregulv

Pergo var den første gulvprodusenten som fikk det nordiske Svanemerket for sine laminatgulv, og vår ambisjon er å få den samme sertifiseringen også for våre nye tregulv. Merket betyr at produktene er et godt miljømessig valg med tanke på produktets samlede miljøpåvirkning. 

Tregulv med respekt for naturen 
Alle materialer som brukes i produksjonen av våre tregulv, er nøye utvalgt med tanke på den den økologiske opprinnelsen. Kjernen er laget av gran eller furu. Topplaget hentes fra bærekraftige leveranser av eik og ask i Europa. All beskyttende lakk og olje tilfredsstiller strenge internasjonale utslippsnormer slik at du kan nyte gulvet i visshet om at det er laget med respekt for miljøet.

    PEFC

Vinyl Plank and Tiles

Da vi skulle designe de nye vinylgulvene, var bærekraft høyt prioritert. Den energieffektive og ultramoderne produksjonsprosessen reduserer avfall til et minimum. Det gir gulv som ikke bare er snille mot bena, men også mot planeten.

Og i likhet med alle Pergo-gulv er våre vinylgulvprodukter svært enkle å vedlikeholde, og de vil vare i mange år hvis de vedlikeholdes riktig. Dette gir en lav miljøpåvirkning i løpet av gulvets levetid.

  • 100% ftalat-fritt (Vi benytter ikke ftalater som myknere)
  • Svært lave VOC-utslipp
  • Avfallsresirkulering
  • Energieffektiv produksjon

Prøveleveringstjeneste midlertidig utilgjengelig

Som følge av COVID-19-utbruddet (Corona-virus) og de forebyggende tiltakene som vi på nåværende tidspunkt foretar, vil det inntil videre ikke være mulig å bestille gulvprøver.

Dersom du behøver mer informasjon eller har spørsmål, ikke nøl med å kontakte din Pergo-kontakt, eller sende oss en e-post ved bruk av kontaktskjemaet.