Velg vinylgulv i stedet for linoleumsgulv

Velg vinylgulv i stedet for linoleumsgulv

Det gamle naturmaterialet linoleum er på vei inn i våre hjem igjen etter en lengre periode i skyggen. Men hva er egentlig forskjellen mellom linoleumsgulv og vinylgulv, og hva skal man velge?


Materiale og miljø

Linoleum er ett kjemisk-teknisk materiale laget av naturmaterialer. Det inneholder, som navnet antyder, blant annet lin og olje – det fremstilles av sagspon eller korkmel, kokt linolje, harpiks, tørkemiddel og fargepigment.

Pergos vinylgulv er laget av syntetmaterialer med en sterk miljøprofil. Produksjonsprosessen er energieffektiv og minimerer spill. Gulvene er ftalatfrie og har svært lave VOC-utslipp (organiske løsemidler) og lang levetid. En annen fordel er at de kan gjenvinnes.


Følelse

Et linoleumsgulv er naturlig mykt, men kan likevel føles hardere er vinyl hvis det ikke har et sjikt av sviktende, korkbasert linoleum eller skumplast. Dette kan også gi en lyddempende effekt, noe også vinylgulvet har.


Slitestyrke, fuktbestandighet og vedlikehold

Vinylgulv er svært slitesterke, og i tillegg så tette at de også kan brukes i våtrom. Pergos TitanV-overflatesjikt beskytter mot riper, slag, avtrykk, flekker og slitasje, og gjør gulvet enkelt å rengjøre. Trenger ditt vinylgulv fra Pergo å repareres, så bytter du enkelt ut den ødelagte planken.

Linoleum er ripebestandig og har også en viss selvlegende egenskap ved mindre riper, er relativt flekkbestandig dersom flekkene fjernes før de tørker inn, men alkaliske stoffer kan misfarge gulvet. Det tåler ikke konstant væte, så det kan ikke brukes i våtrom, men linoleumsgulv fungerer bra i kjøkkenet ditt. Et linoleumsgulv kan slipes og vokses for å se ut som nytt igjen.

Linoleumsgulv kan avgi en ubehagelig lukt når det våttørkes.


Utseende

Både linoleumsgulv og vinylgulv finnes i mange farger, mønstre og strukturer.


Installasjon

Et vinylgulv med klikksystem kan du enkelt legge selv uten forkunnskaper eller spesielle verktøy.

Linoleumsbelegg skal limes fast på underlaget, noe som kan være vanskelig å gjøre selv på rett måte.

  • Linoleum er laget av naturmaterialer, og vinylgulv av syntetiske materialer fremstilt på en miljøvennlig måte.
  • Begge gulvtypene er myke, men linoleum er noe hardere enn vinyl.
  • Vinylgulv tåler flekker og fukt bedre enn linoleumsgulv.
  • Vinylgulv er enklere å legge selv enn linoleumsbelegg.
pergo-infographic-velg-vinylgulv-i-stedet-for-linoleumsgulv
Finn en forhandler >

Relaterte Artikler

05.07.2017

Välj vinylgolv med klicksystem istället för klinkers

Top