Den perfekte retningen for gulvbordene

Den perfekte retningen for gulvbordene

Retningen til gulvbordene har en stor innvirkning på rommets totalinntrykk, og kan være en tøff nøtt å knekke.

Som en tommelfingerregel bør man legge gulvet i samme retning som hovedlyskilden i rommet og i samme linje som den mest brukte inngangen. Hvis det er flere dører og vinduer, bør du velge retningen som er lettest å legge. Ønsker du å gi rommet noen nyttige "optiske effekter"? Da kan du følge disse tre praktiske tipsene.

 

HORISONTALT = BREDT

1. HORISONTALT = BREDT

Skal du legge gulvet i et smalt rom? Hvorfor ikke legge gulvbordene horisontalt! Når du legger bordene på tvers, vil gulvet, og dermed rommet, virke større. For å fremheve dette enda mer bør du unngå å bruke mørke farger på gulvet eller veggene, da dette vil få et smalt rom til å virke enda smalere.

 

VERTIKALT = LANGT

2. VERTIKALT = LANGT

Hvis du legger gulvet i et kort rom, vil du gi rommet en dybdefølelse. Du kan få rommet til å virke lengre ved å legge gulvet vertikalt. Ønsker du å øke effekten av et gulv lagt i lengderetningen? Da bør du kombinere et lyst gulv med mørkere vegger: dette vil også gi rommet mer dybde.

 

DIAGONALT = STORT

3. DIAGONALT = STORT

Hvis du har et lite rom og ønsker å gjøre det større med minimalt med arbeid eller materialkostnader, kan du legge gulvet diagonalt. Det vanligste er å legge gulvet med 45 graders vinkel, og rommet vil bli en fryd for øynene. Helt ned til 10 grader vil et diagonalt gulv knytte en vegg visuelt til en vegg i et annet rom, noe som skaper en sammenhengende effekt: snakk om å åpne rommet!

Finn en forhandler >

Relaterte Artikler

05.08.2015

Ditt hjem – din stil