Legg et nytt gulv over ditt gamle

Å få seg et nytt og flott gulv trenger ikke å bli et stort prosjekt. Du kan faktisk legge et nytt gulv over ditt gamle!

Du vet det der gamle gulvet i soverommet som du har sett deg lei på i lengre tid? Det er så stygt og kjedelig, men samtidig er det jo egentlig ikke noe feil på det. Det er helt og stabilt, så det virker jo unødvendig å bruke en masse tid og arbeid på å bryte det opp for å bytte det ut. Eller finnes det en bedre måte?

Vet du, du trenger faktisk ikke å bryte det opp for å få et nytt gulv: du kan legge et nytt gulv over det!

Klikkgulv fra Pergo er så tynne at du knapt trenger bekymre deg for om gulvet skal bli for høyt for terskler og dører – kun noen minimale justeringer trengs.


Oppdag alle gulv


Skikkelige forberedelser gir et perfekt nytt gulv

For at ditt nye gulv skal bli perfekt er det viktig at du forbereder nøye. Er ditt gamle gulv teppebelagt så må dette fjernes. Kontroller gulvet: det skal være jevnt, rent og tørt. Er det ujevnt må det slipes og sparkles for at sluttresultatet ditt skal bli stabilt og knirkefritt. Eventuelt løse gulvborder skal spikres fast.

Et tips for å se om gulvet er jevnt er å ta en av dine nye gulvborder og holde det stående på langsiden på ulike steder på gulvet, da ser du lett om det glipper et sted.

Støvsug og våttørk gulvet nøye og la det tørke. Men siden ditt nye gulv skal akklimatisere seg gjennom å ligge innendørs i emballasjen sin i cirka 48 timer før du legger det, så har du rikelig med tid på deg.

Mellomlegg gir knirkefritt gulv

Vi anbefaler at du deretter dekker gulvet med et mellomlegg. Det hjelper til med isolering av trinnlyd, holder gulvknirkingen borte og fjerner de siste små ujevnhetene på undergulvet ditt.

Legg ditt nye klikkgulv

Nå kan du sette i gang med det morsomme: å legge ditt nye klikkgulv! Detaljert beskrivelse av hvordan du legger våre gulv finner du her.

  • Forbered undergulvet slik at det blir rent og jevnt
  • Bruk et mellomlegg for å gjøre gulvet stillere
  • Les instruksjonene for ditt nye gulv nøye før du begynner å legge det

Oppdag alle gulv

Relaterte Artikler

31.05.2018

Fem tips for hjemmefikseren

11.07.2017

Bytte til nytt gulv - en sjekkliste

29.11.2017

Den perfekte retningen for gulvbordene