Five tips for DIY enthusiasts

Når du skal pusse opp hjemme kan det lett bli kaos. Følg våre praktiske tips for enklere renovering.

1. Planlegg og lag et budsjett

For at kostnadene ikke skal skeie helt ut, er det en god idé å på forhånd tenke nøye gjennom alt og lage et budsjett Bestem hvem som skal gjøre hva: skal du gjøre alt selv, eller vil du trenge hjelp med noe? Skriv en liste og følg den. Lag også en tidsplan som du forsøker å holde, og glem ikke å regne inn leveringstider for materialer – sjekk når materialene dine kommer, det kan ofte ta lengre tid enn man tror.

2. Ta ett rom om gangen

Hvis du skal pusse opp i flere rom, er det best å jobbe med ett rom om gangen for å unngå kaos i hele hjemmet samtidig. Det er lett å bli entusiastisk i begynnelsen og begynne på flere steder samtidig, men det er ikke så veldig praktisk. Bli ferdig med et prosjekt før du starter på neste.

3. Et nytt gulv kan forandre hele rommets utseende

Å legge et nytt gulv er et enkelt knep for å pusse opp et rom, og skaper i tillegg en økt verdi på boligen din. Velger du et klikkgulv fra Pergo trenger du heller ikke å bruke en masse dyrebar fritid på å legge gulv.

I mange tilfeller trenger du ikke en gang å fjerne det gamle gulvet, du legger rett og slett det nye oppå! Du må imidlertid forberede undergulvet nøye – les mer her.

Å velge det perfekte gulvet er kanskje ikke så lett, men herkan du få hjelp med å velge rett gulv til hvert enkelte rom.Pergos fartstest

Hva er raskest? Legge et Pergo-gulv? Eller …

Lære en papegøye å si "Pergo"?

Sluke en hel sesong?

Legge et puslespill på 500 biter?4. Litt farge kan gjøre underverk

Å kombinere farger på gulv, vegger og tak kan gjøre stor forskjell i et rom. Utforsk hva du kan oppnå med noen ulike sammensetninger her.

5. Lyssettingen er alt

Glem ikke å tenke på lyssettingen! En feil som bør unngås er å kun bruke én eneste sterk lyskilde – bruk heller flere små lamper plassert på ulike høyder. Alt for mange innfelte spotlights i taket kan også gi et for sterkt lys, avhengig av hvilket rom det er snakk om. Dette passer bedre i funksjonelle rom som baderom og garderoberom enn i stuen. I stedet er det en god idé å kjøpe dimmere til lampene slik at du kan tilpasse lysstyrken etter tilfelle.

Relaterte Artikler

01.12.2015

Velg riktig gulv til rommet

09.05.2016

Guide til valg av gulv

11.07.2017

Bytte til nytt gulv - en sjekkliste