Eikegulv på ulike måter

Eikegulv på ulike måter

Når man hører ordet eikegulv tenker man kanskje først og fremst på massive eikegulv. Men det finnes flere alternativer!

Massive tregulv har sine fordeler, men de har også sine ulemper. Vil du ha et eikegulv som ikke er av massivt tre, kan du også velge mellom eikeparkett, eikelaminat og til og med et vinylgulv som ser ut som eik.

Eikeparkett

Med det blotte øyet er det nesten umulig å se forskjell på et massivt eikegulv og et eike parkett. Forskjellen ligger nemlig under overflaten.

Pergos parkettgulv er laget av 100 prosent tre, men er oppbygd av flere ulike lag som reduserer risikoen for at treet skal slå seg, svelle eller krympe. Nederst ligger en balansert bakside i økologisk sertifisert tre, ovenpå finnes en avansert kjerne som absorberer støt og påkjenninger som gulvet utsettes for. Kjernen garanterer også stabilitet i gulvet. På dette ligger topplaget, et nøye utvalgt tresjikt som kan slipes opp til to ganger. Øverst finnes det allerede en beskyttende overflatebehandling som gir maksimal beskyttelse og forenkler rengjøringen. Har du slipt gulvet, må du imidlertid olje eller lakke det på nytt for å beskytte overflaten igjen.

Laminatgulv i eik

Vil du ha et eikegulv med overlegen slitestyrke mot slitasje og riper, men beholde trefølelsen, ja da skal du velge et eikelaminatgulv.

Pergos laminatgulv er bygd opp av et nedre stabiliseringssjikt, en fuktbestandig HDF-kjerne, en krystallklar dekor og et beskyttende overflatesjikt som gjør gulvet motstandsdyktig mot både slitasje, riper, slag og vann. Du kan også velge mellom flere ulike overflatestrukturer for å øke følelsen av ekte tre.

Vinylgulv i eik

Hvis du har et rom der det er viktig at gulvet er vannbestandig og slitesterkt, så behøver du allikevel ikke å kompromisse med hvordan det ser ut. Du kan få den varme og myke følelsen med et vinylgulv kombinert med eikegulvets utseende. Pergos moderne plankedekor har en naturlig struktur som gjenskaper naturen ned i minste detalj med vinylens slagfasthet, lyddemping og enkle vedlikehold.

  • Parkettgulv av lamellparkett består av tre i ulike lag som reduserer risikoen for at treet slår seg, sveller eller krymper.
  • Laminatgulv har høy slitestyrke, er enkelt å legge selv og kan i tillegg se ut som et eikegulv.
  • Vinylgulv er vannbestandige og slitesterke, og finnes i naturlige dekorer.
Finn en forhandler >

Relaterte Artikler

28.07.2017

24.07.2017

Velg et valnøttgulv