NB
Logg ut | Opprett en konto | Logg inn Profesjonelle Hjemmeside

Bøkegulv

Pergo har flere varianter av laminatgulv med bøkedesign. Bøk har en relativt homogen farge og skaper et fredelig og harmonisk inntrykk. Vårt bøkegulv har naturtro trestruktur som blir fremhevet av en sateng-finish.

Laminatgulvet vårt har eksepsjonell slitestyrke og er designet for bruk i mange år uten at det mister sitt attraktive utseende. Det har et beskyttende belegg som tolererer fuktighet og støt, og er tilgjengelig i flere ulike overflatestrukturer som fremhever følelsen av ekte tre.

Bruksområder

Bøk er enkelt å dele med øks til plankelignende bord, noe som betyr at det var mulig å bruke trevirket også før sageteknologien ble velutviklet.

Før i tiden ble dette treet for det meste brukt til brennstoff og til utstyr som ble eksponert for vann, som båtkjøler og møllehjul. I dag brukes bøk til å lage tekstilen modal, en type rayon som er laget av cellulose fra bøk. Men det brukes først og fremst til å lage møbler og – merkelig nok – ispinner, som det passer svært godt til på grunn av treets jevne karakteristikker, begrensede smak og lukt, og fordi det høvlede treet ikke fliser.

De samme kvalitetene gjør det spesielt egnet for gulv.

Løvtrær

Bøketreet er et løvtre hvilket betyr at treet er økonomisk verdifullt. Stammen til bøken har en jevn og lys grå overflate. Den store kronen har buskete grener og en dyp grønn farge, men tidlig på våren er bladene blekgrønne og avgir en spesiell glans når du går rundt i en bøketreskog.

“Vakt”-trær

I Skandinavia ble bøketrær ofte plantet som "vakt"-trær. I svensk folklore var treet forbundet med lykke og velstand for familien, og hvis man skadet treet, eller til og med bare tok av bladene, trodde man at det ville bringe ulykke og sykdom. Folk helte olje eller melk over trerøttene før helligdager for å hedre treet.

Laminatgulv

Legg til i favoritter

Bøk Supreme, 3-stav

Artikkelnummer: L0301-01796

Hvitt vinylgulv

Hvitt tregulv