NB
Logg ut | Opprett en konto | Logg inn Profesjonelle Hjemmeside

Høye hæler kontra elefanter

9. mai 2016

Hvis du var nødt til å velge mellom å få føttene tråkket på av en voksen elefant på tre tonn eller en 60-kilos dame i stiletthæler. Hva ville du ha valgt?

De fleste av oss ville ha valgt hælene. Men det er feil skal vi tro matematikken. Selv om en person i hæler bare veier en femtidel av det en voksen hannelefant gjør, ville elefanten ha forårsaket mindre skade.

Hæler lager merker på tregulv

Faktum er at elefantens vekt fordeles over en stor, flat fot på ca. 250 cm2. Dette betyr at det ikke er noe enkeltpunkt under foten som har en ekstremt høy vekt, selv om hele overflaten er under et stort press.

En stiletthæl fokuserer derimot hele personens vekt gjennom et areal på ca. 0,25 cm2, noe som gjør at den svært lille overflaten under hælen får et enormt press.

Hvis du klarte å presse en elefant inn i en stue med tregulv (som vi ikke anbefaler at du gjør), ville det ikke bli noen merker på gulvet. Hvis du slipper inn en kvinne, eller en mann for den saks skyld, med stiletthæler og lar henne gå rundt i rommet, er det en relativt stor fare for at du får et stort antall hælmerker.

Det finnes en løsning

Det finnes heldigvis løsninger for de av dere som liker høye hæler – Pergos laminatgulv med den patenterte overflatebehandlingen TitanX™, har en unik flersjikts struktur og en høy tetthet, noe som gir høy slagfasthet hvis du går med høye hæler eller skulle miste noe. Det er den beste flersjiktsbehandlingen på markedet og gir en slitestyrke som langt overgår normale standarder, selv for kommersielle miljøer.

Pergos vinylgulv har en TitanV™ flersjiktsoverflate som, kombinert med et kompakt underlag, gir gulvet høy bestandighet overfor slag og trykk, noe som beskytter gulvet mot skader. Vinylgulv reduserer også trinnlyd og er mykt og komfortabelt å gå på. Så nå kan du sette hæla i taket – eller gulvet!

  • Høye hæler utsetter gulvet for et stort trykk på en liten overflate
  • Pergos laminatgulv har et belegg som gir svært høy slagfasthet
  • Pergos vinylgulv er mykt, lyddempende og tåler også stor belastning

Følg oss:

  

Scandinavian High Heel Affair


Del denne artikkelen